top of page

Improved Lasagna!

Ook dit recept is zonder de lasagne bladen.... maar dan met salami ipv tonijn, een lichtere tomaten-kaas vulling en dunnere courgette plakjes...(schillen met een kaasschaaf ^-^)

(groot) Hoofd-gerecht-Ingrediënten voor 1 persoon: 1 courgette, 12 plakjes (kalkoen)salami (Lidl verkoopt deze!), 1 rode peper, 12 zwarte olijven, 4 zongedroogde tomaatjes, 2 eetl. griekse yoghurt (2% vet), 2 eetl. (light) cream cheese, 2 eetl.(demi) crème fraîche, 1 blikje tomatenpuree (140 ml.), 20 cherry tomaatjes, geraspte (30+) kaas > hoeveelheid naar smaak & een theelepel oregano.

Schil de courgette met de kaasschaaf in semi dunne plakjes, Snijd de peper, tomaatjes & olijven in kleine stukjes, Meng de tomaten puree met alle witte ingrediënten, de tomaten puree, olijven, zongedroogde tomaatjes, de kaas en oregano.

Warm ondertussen de oven voor op hetelucht 180 graden.

Vet een ovenschaal in met wat olie, Leg een paar plakjes courgette op de bodem, dan een laag tomatenmengsel, dan wat cherry tomaatjes dan weer een laag courgette, dan weer een laag tomatenmengsel en dan weer wat cherry tomaatjes en repeat deze voor de 3e laatste laag. Als laatste nog wat extra geraspte kaas erover en plaats in het midden van de oven voor 25 minuten en klaar is deze easy, healthy, yummy ovenschotel!! voeg als laatste nog wat verse basilicum toe

PS: alle bovenstaande ingrediënten zijn verkrijgbaar bij de LIDL en ook fijn: je hebt weinig afwas > alles gaat direct in de ovenschaal :)

Recent Posts
Archive

© 2022 by Annuschka Klijnman / Little Miss Chucky

aca 2.jpg
bottom of page