CUP-Cakes
Bij het maken van een wortelsapje hou je gemiddeld zo'n 500 gr. pulp over...
Is best veel! Naast het maken van een "carrot-salad" (zie gister) kan je er natuurlijk ook CUPcakes van maken ^-^ > de "party" Cup van de foto komt van de Zeeman (6 voor €0,49).
Hierbij een simpel recept:
-100 ml. agave siroop of 200 gr. suiker
-150 ml. cocos of zonnebloem olie
-3 eieren
-150 gr.boekweitmeel
-1 zakje bakpoeder
-2 eetl. kaneel
-1 tl. zout
-1 eetlepel vanille aroma
-350 gr. wortel pulp
-een handje rozijnen
-2 handjes walnoten (crushed)
-wat cocosnoot chips (om er bovenop te strooien)
-poedersuiker
-Cups of Cupcake vormpjes
Klop de agave siroop met de olie met een staafmixer tot een vloeibaar mengsel in +- 3 minuten.
Meng een voor een de eieren door dit mengsel samen met het vanille aroma.
Zeef het boekweitmeel, bakpoeder en kaneel boven de kom en spatel door elkaar.
Doe de wortel-pulp, walnoten, rozijnen en het zout bij het beslag en roer goed door elkaar.
Schep het beslag in de cups of andere vormpjes, voeg wat cocos chips op het beslag & zet +- 45 minuten in de oven (170 graden). Daarna even afkoelen en serveren met wat poedersuiker.