CUP-Cakes

April 30, 2016

Bij het maken van een wortelsapje hou je gemiddeld zo'n 500 gr. pulp over...

Is best veel! Naast het maken van een "carrot-salad" (zie gister) kan je er natuurlijk ook CUPcakes van maken ^-^ > de "party" Cup van de foto komt van de Zeeman (6 voor €0,49).

Hierbij een simpel recept:

-100 ml. agave siroop of 200 gr. suiker

-150 ml. cocos of zonnebloem olie

-3 eieren

-150 gr.boekweitmeel

-1 zakje bakpoeder

-2 eetl. kaneel

-1 tl. zout

-1 eetlepel vanille aroma

-350 gr. wortel pulp

-een handje rozijnen

-2 handjes walnoten (crushed)

-wat cocosnoot chips (om er bovenop te strooien)

-poedersuiker

-Cups of Cupcake vormpjes

Klop de agave siroop met de olie met een staafmixer tot een vloeibaar mengsel in +- 3 minuten.

Meng een voor een de eieren door dit mengsel samen met het vanille aroma.

Zeef het boekweitmeel, bakpoeder en kaneel boven de kom en spatel door elkaar.

Doe de wortel-pulp, walnoten, rozijnen en het zout bij het beslag en roer goed door elkaar.

Schep het beslag in de cups of andere vormpjes, voeg wat cocos chips op het beslag & zet +- 45 minuten in de oven (170 graden). Daarna even afkoelen en serveren met wat poedersuiker.

 

 

 

Please reload

© 2018 by Annuschka Klijnman / aca-styling

Recent Posts

October 18, 2019

April 10, 2019

February 8, 2019

June 2, 2018

May 28, 2018

Please reload

Archive
Please reload