"Zucchini Risotto"

July 27, 2015

Kook 450 ml. water (in een steelpan) en laat hierin het bouillonblokje oplossen.

Zorg dat de bouillon steeds goed warm blijft gedurende de gehele kooktijd.

Snipper de ui en bak deze 5 minuten in wat olijfolie.

Doe dan de risottorijst erbij en laat deze op middelhoog vuur in +- 5 minuutjes glazig worden.

Blus de risottorijst/uitjes met het glas wijn en laat sudderen totdat deze bijna is verdampt.

Intussen de kipfilet in kleine stukjes snijden plus de courgette & champignons in kleine blokjes (beide +- 1 cm x 1 cm) snijden en zet even apart.

In de tussentijd steeds wat bouillon scheppen bij de risotto rijst en roeren

De groentes in wat olijfolie bakken en als deze goed gaar zijn kruiden met de knoflookpoeder, tijm & wat zout en peper.

Even apart houden en dan in dezelfde pan de kipfilet stukjes bakken ook met de knoflookpoeder, tijm & wat zout en peper.

De risotto / bouillon kooktijd is ongeveer 18 a 20 minuten en als de bouillon eenmaal op is dan mogen de groentes en de kip erbij.

Even omroeren en paar minuten laten rusten & dan bij het opdienen wat Parmezaanse kaas erover strooien. Buon appetito!! :).

 

 

 

Please reload

© 2018 by Annuschka Klijnman / aca-styling

Recent Posts

October 18, 2019

April 10, 2019

February 8, 2019

June 2, 2018

May 28, 2018

Please reload

Archive
Please reload